Upplev världen på cykel

Kraftwerks Florian Schneider lär ha sagt att cykeln är det ultimata transportmedlet eftersom den inte kan gå bakåt, bara framåt. Vi kunde inte instämma mer i hans futuristiska inställning, cykeln är verkligen ett härligt sätt att uppleva världen med. Det är ett färdmedel som kan bjuda på både hissnande äventyr likväl som ett stillsamt och värdigt sätt att ta sig från punkt A till punkt B. Varför inte ta med någon på en första dejt ut i skogen på en tuff mountainbike-utmaning? Det är få saker som är så sammansvetsande som att göra något utmanande.

Ta cykeln på långresa

Med en bra och stabil cykel utrustad med åtminstone några växlar kan du ta dig långt. Den som har ett par veckors semester för sig själv kan cykla runt hela Sverige. Eller varför inte Europa? Nya EU-regler håller på och förhandlas fram för att göra det enklare att ta med cykeln på tåget, vilket gör att du som vill ta dig långt kan kombinera transportmedel.

En cykelsemester kan också vara det perfekta sättet att resa med barn. Se dock till att barnen har bra cykelvana och planera för att det kommer ta betydligt längre tid än om du lämnar dem hemma. Försök gärna hitta någonstans att stanna där det finns cykelparkering från https://www.cykelboxen.se/ så att du kan känna dig trygg med att lämna din cykel. När du färdas med cykel kan du ta dig dit du vill på en rejäl budget. Packa ett tält och ett stormkök så kan du klara dig på så lite som några tior om dagen. Allemansrätten ger dig möjlighet att slå upp ditt tält på privat mark så länge som du respekterar naturen och lämnar allt som du hittade det.

En sak som är bra att göra innan du ger dig ut på den här typen av äventyr är att bekanta dig ordentligt med din cykel. Se till att du har full koll på hur man lagar punkor och fixar kedjan. För du kan mycket väl komma att behöva göra det i hällregn.

Mountainbiking

Mountainbiking är fart och fläkt. Det är spännande, fysiskt utmanande och oerhört roligt. Det finns gott om mountainbikeleder av varierande svårighetsnivå runt om i landet så oavsett var du bor lär du kunna hitta något i närheten som passar för en dagsutflykt. Om du inte har en egen cykel, eller vill testa på motionsformen, så finns det på de flesta orter även möjlighet att hyra en.

Med en mountainbike och rätt planering kan du under en dag få uppleva flera olika typer av natur: skog, berg, kullar med mera. En mountainbiketur är den perfekta presenten till en naturälskande adrenalinjunkie.