Outdooraktiviteter på dejten för nöje och säkerhet

Att dejta kan vara både kul och jobbigt på en och samma gång. Å ena sidan är det spännande att träffa en potentiell ny kärlek och det är roligt att upptäcka nya människor. Å den andra kan det vara rätt så nervöst och stressigt. Mycket av det kan avhjälpas genom att välja smarta sätt att dejta på.

Det första och viktigaste är att hitta den rätta sidan för dejting för just dig. Det finns många alternativ och det kan vara klokt att ta reda lite på hur varje tjänst fungerar. Du kan till exempel hitta sidor för allmän dejting och andra som är mer specifika, till exempel för högutbildade eller karriärister. Steg två är att bestämma hur dejten ska gå till och det är här som en kul outdooraktivitet kan bli det perfekta alternativet.

Upplev naturen och skapa minnen

En av de främsta anledningarna till att en dejt kan bli lite påfrestande är att det uppstår pinsam tystnad och att det är svårt att bryta isen. Det finns förvisso bra tips på samtalsämnen att plugga in men det kan ändå bli rätt stelt, särskilt på den första dejten. Genom att börja lära känna varandra ute i naturen i stället för på en restaurang blir det hela lite mer chosefritt, och det finns mycket annat att koncentrera sig på än att sitta och titta på varandra över ett bord. Det räcker med en enkel promenad men om du vill göra dejten mer spännande kan den till exempel bestå av ett geocachingäventyr eller att paddla kajak tillsammans. Tiden kommer att fullkomligen flyga och om dejten går bra har ni skapat ett fint första minne. Är personkemin däremot inte där gör det ingenting – båda har ju ändå fått en upplevelse.

Dejta tryggt och säkert

Ett annat skäl till att föredra en outdooraktivitet är säkerheten. Genom att vistas bland andra människor är både du och din dejt i en trygg omgivning och så länge pandemin pågår är det viktigt att kunna hålla avstånd. Allteftersom olika offentliga platser öppnar är det ansvarsfullt att undvika trängsel och det kan dessutom vara ganska skönt på en första dejt. Ju tryggare en person känner sig under en dejt desto mer avkopplad blir konversationen och det ställs inte heller så stora krav på klädsel och etikett. Visst kan det vara kul att klä upp dig men samtidigt är det inte den sidan som din potentiella partner kommer se mest i en relation. Börja därför med en eller ett par kul outdooraktiviteter och uppstår personkemi finns det massor av trevliga restauranger att fortsätta nästa dejt på.