Ge dig ut på vildmarksäventyr

Känner du hur det drar i dig – längtan att ge dig ut i vildmarken, bara ha med dig det nödvändigaste, och få uppleva den kärva och vackra naturen riktigt nära? Det krävs egentligen inte mycket för att kunna ge sig ut på det sättet, men kanske kunskap är det allra viktigaste för att du ska kunna genomföra ditt äventyr på ett säkert sätt.

God planering och rätt packning

Du kan genomföra en tripp ut i vildmarken på flera olika sätt. Guidade turer är bra om du är ovan eller vill uppleva naturen i tryggheten av en grupp likasinnade. Du kan också ge dig ut på egen hand men då är som sagt kunskap om både överlevnad och natur viktigt. Planera väl så du är tillräckligt förberedd både för förutsedda och oförutsedda händelser. Se till du är rätt klädd för olika typer av väder och temperaturer, då det snabbt kan växla och du är väldigt exponerad när du är ute i naturen. Stannar du ute över en eller flera nätter krävs det såklart mer utrustning som exempelvis gasolkök, tält och annan sovutrustning, förutom själva maten och tillräckligt med vatten. Se även till att ha med någon form av nödkommunikation så du kan meddela andra om du råkar ut för något oförutsett.

Ska du ge dig ut i väldigt oländiga områden är det fördelaktigt att köra en pickup som klarar tuff terräng, vilket gör att du både kan känna dig tryggare och har mer plats för packning och skydd. Även om du är erfaren är det väldigt viktigt att sätta säkerheten först och se till att du är så väl förberedd som du bara kan. Därför är en bra bil ett viktigt inslag i din planering. När du är förberedd, packad och klar är det bara att ge dig ut, njuta av naturen och allt den ger i form av både fysisk och mental balans.