Utöva bollsporter utomhus

När man hör ordet ”utomhussport” är det kanske framförallt saker som utövas i naturen man tänker på. Som till exempel löpning eller mountainbike. Men faktum är att det finns gott om andra sporter som naturligt utövas utomhus, eller som kan anpassas till det. Det gäller även bollsporter där fotboll kanske är den vanligaste och lättaste att spela. Det finns gott om planer tillgängliga som är öppna för allmänheten. Men låt dig inte begränsas till det utan testa även något annat spännande.

Tennis eller padel

Bollsporter med racket kan vara perfekta att utöva utomhus. Det är dock oftast bra att hitta en inhägnad bana till dessa två sporter. Annars blir det lätt att bollen flyger all världens väg. Att tennis spelas utomhus är inte så ovanligt. Oftast spelar man då med grus som underlag. Det kan resultera i skrapsår om du trillar, men det är ändå en fartfylld och rolig sport. Innan du ger dig på att spela på en bana, dubbelkolla så att den är öppen för allmänheten och inte tillhör en tennisklubb.

Padel är en sport som växt i helt oanad takt under pandemin. Det vanligaste är att sporten, som påminner om en blandning mellan squash och tennis, spelas inomhus. Men det har också poppat upp flera utomhusbanor runt om i Sverige. Om du vill testa padel är det klokt att investera i ett ramskydd för padel för utomhusbruk. När du spelar på den typen av banor finns det annars stor risk att du skadar ditt racket när det släpas i marken. Ett ramskydd väger nästan ingenting så det påverkar inte ditt spel.

Badminton

Badminton är kanske den lättaste sporten att spela där du vill utomhus. Lite beroende på hur pass strikt du vill förhålla dig till reglerna. Men om du har två racketar, en boll och ett snöre räcker det med att hitta två träd för att kunna skapa en badmintonbana. Det är också en sport som är enkel att lära sig grunderna i, vilket gör att du kan spela ute på landet med barnen när ni själva har lust. Ni kan givetvis spela hur ni vill, men att ha lite grundkoll på reglerna kan vara klokt. Om inte annat för att ni ska slippa bli osams när ni spelar.

Beachvolleyboll

En annan rolig och fartfylld utomhussport med boll som är lätt att ge sig på är beachvolleyboll. På de flesta stränder finns det nät tillgängliga så allt du behöver är en boll och några kompisar. När du spelar utanför tävlingssammanhang får du dessutom ha på dig de kläder du själv vill och behöver inte anpassa dig efter några regler. Volleyboll är en bra sport när det kommer till att bygga spänst, kondition och överkroppsstyrka.