Sportfiske i Lappland

En av världens mest omtyckta outdooraktiviteter är sportfiske. För besökare i Lappland är fiske en mycket spännande och upplevelserik erfarenhet. Du kommer nära den lappländska orörda naturen och fiskrika vatten oavsett om du hyr en stuga eller väljer att tälta. Lapplands fiskevatten är rika på fisk med både fjällröding och öring. Att ge sig ut på ett fiskeäventyr med fiskeguide eller på egen hand kommer att bjuda på en fantastisk naturupplevelse. För bättre fiskelycka är det rekommenderat att först uppdatera sig med information om aktuella förhållanden och eventuella tips och råd.

Det finns gott om fiskeområden i Vilhelmina med fisk som röding, öring, harr, regnbåge, sik, abborre och gädda. Alla fiskeområden kräver inte fiskekort men det går bra att köpa ditt fiskekort online när det behövs.

Fiske i södra Lappland kommer att ge fina naturupplevelser i orörd vildmark. Här finns gott om natur och vilt som kommer att ge ett oförglömlig fiskeäventyr. Du kommer att få uppleva långa ljusa sommarkvällar med en fantastisk midnattssol. Lappland har även ett rikt djurliv med björn, älg, järv, varg, kungsörn och lo.

Fisken smakar fantastiskt gott när den tillagas direkt efter fångst. Det finns inget bättre än att kunna njuta av nyfångad fisk framåt kvällen. Vad många kanske inte känner till, förutom att fisk är nyttigt, är att fisk också innehåller mindre mängder naturligt fluor. Att äta fisk kommer på ett naturligt sätt ge dig viktiga ämnen som hjälper till att stärka dina tänder och förebygga karies. Idag tar vi ofta foton (och selfies) när vi fångar en fin fisk. Vore det inte fint med ett vackert bländvitt leende på bilderna. Ålder, kaffe, rödvin, tobak och te kommer att göra våra tänder mindre vita men det finns bra tandvårdsprodukter som kan göra dina tänder vita igen. På Apotek Hjärtat kan du enkelt och smidigt beställa effektiv tandblekning online. När du handlar hos Apotek Hjärtat får du produkter till väldigt bra onlinepris. Samla ICA-bonus poäng och få fri frakt när du handlar över 99 kronor.

Lappland erbjuder Sveriges kanske bästa ställen för fiske med sina rena och mångsidiga vatten. Öppna vackra landskap med vildmarkskaraktär som erbjuder möjligheten att fiska helt ensam. Bebyggelsen är mycket sparsam, vilket gör vattnen väldigt fiskrika och det kan gå dagar innan du kommer att kunna se en annan person. Men det finns även fiskrika vatten som är lätta att ta sig till.

Under sommar- och höstkvällarna kan du sitta runt en lägerelden medan fisken du fångat tillagas.

I Västerbotten finns det gott om älvar, kustlandskap, fjällsjöar och fjällnatur. I inlandet finns myrar, skog och en enorm mängd med olika sjöar. Flera mycket välkända fiskevatten rinner genom länet som exempelvis Skellefte älv, Ume älv samt Vindelälven (som dessutom är en svensk nationalälv). En rekommendation när du besöker Lappland sommartid är att utrusta dig med bra och effektivt myggmedel, gärna ett par flaskor för att vara på den säkra sidan.