Höstjakt ripa

Jakt med ståendefågelhund på fjället är nog den mest upplevelserika jakt man kan ägna sig åt. Tänk er att man en fin dag uppe på fjället får se hunden söka av marken framför sig och plötsligt stelnar den till som en staty för att tala om att här finns det ripor. Jakt efter ripa på fjället med ståendefågelhund är helt klart jaktens formel 1 där vyerna och naturen tillsammans med jaktens spänning är något som alla jaktintresserade borde pröva.


När man ska jaga ripa på fjället så finns det några saker man bör känna till för att man ska få ut så mycket som möjligt av jakten. En bra grundkondition är att rekommendera då både vägen till jaktmarkerna och själva jakten kan bli många kilometer i varierande terräng.

En sak jag tycker man ska göra är att träna skytte på skeet bana eller en trappbana innan man åker upp till fjället för att jaga ripa. När man väl får läget så är det bra att man kan förvalta det på bästa sätt och det håller nog alla med om.

Om man vill så kan man flyga ut till jaktmarkerna med helikopter mot extra pristillägg. Den stora fördelen med att flyga ut är att man har energin kvar när jakten börjar, man slipper stigningen upp på fjället och kan lägga all kraft på jakten.

När man jagar ripa på fjället så är det lämpligt att vara 2 till 3st jägare men det är inga problem om fler vill följa med och uppleva jakten. Däremot gäller max 3st jägare/guide med hund.

När det gäller boende så sker det i första hand på Marsfjäll Mountain Lodge uppe i Saxnäs 0940-70003. Kombinerar ni ripjakt med skogsfågeljakt så kan boende ske på vildmarkscampen beroende på vad som passar bäst. Läs mer om boendet under fliken campen. Om man önskar så finns även möjlighet att bo i tält på fjället. Detta kan vara en upplevelse i sig men det kräver ofta att man flyger ut så man får med sig alla saker. Maila eller ring för offert.

Priser och tjänster som kan bokas till jakten
 Boende från 220kr/dygn.
 Helpension från 350kr/dygn.
Guide med hund under jakten fr 1800kr/person/dygn.
 Minst 2st jägare/dag max 3st/dag.

 

ATT TÄNKA PÅ INNAN MAN KOMMER

• Ta med kläder för alla väder och tänk på att skorna ska vara använda ett antal gånger för att undvika skavsår.
• God kondition gör att du får ut mera av jakten.
• Övningsskjut gärna innan både för dej och viltets skull.
• Tänk på att ha en försäkring.
• Ett bra humör gör jakten trevligare.

Aktuellt

  • 2017-03-23

    Passa på nya regler nya möjligheter ripjakt hösten 2017. Boka boende mitt i Vilhelminafjällens hjärta Marsfjäll Mountain Lodge.

    Läs mer »