Fjällfiske

Vill man fara till fjället och fiska öring och röding i någon kristallklar sjö eller bäck så kan jag fixa allt från en endagstur till flerdagsturer med övernattning i tält.


Vare sig man vill fiska med fluga, spinnspö eller mask så fixar jag lämpliga fisketurer med den inriktning ni vill ha. Det brukar ofta vara en underbar upplevelse att fara ut på fjället och fiska några dagar och har man lite tur med fisket så brukar man inte glömma fisketuren i första taget.

Jag slår personligen gärna ett slag för fiske efter röding med långdrag kring midsommar. Fisket sker då från båt i någon av de större fjällsjöarna. Med lite tur så kan fångsterna bli riktigt goda. Upplevelsen att få glida fram i båten på en vacker fjällsjö och sedan gå iland på lämpligt ställe,  göra upp en eld och äta gott,  är i sig en rekreation för själen.

När det gäller fiske i fjällsjöar så kan man vara tvungen att gå ganska långt så god kondition och ett gott humör är önskvärt. Vill man så finns naturligtvis möjligheten att flyga ut med helikopter mot pristillägg och fördelen är då att man kan ta med sig lite mer packning än om man vandrar till sjön.
Samtidigt så brukar själva vandringen på fjället vara en upplevelse i sig som många inte vill missa. Boende bokas på Marsfjäll Mountain Lodge 0940-70003 om inte övernattning sker i tält eller liknande. Maila eller ring för offert.

Priser och tjänster som kan bokas till fisket
 Boende från 220kr.
 Helpension från 350kr/person.
 Fiske guide fr 1100kr/person/dygn.
 Båt finns att hyra på campen fr 250kr/dygn
 Minst 3st fiskare/dag max 8st/dag.

 

ATT TÄNKA PÅ INNAN MAN KOMMER

• Kolla att fiskegrejerna är i bra skick innan ni kommer.
• Ta med kläder för alla väder och skor som är använda några gånger för att undvika skavsår.
• Bra kondition är en fördel om man ska vandra in i fjällen för att fiska.
• Ta med myggmedel för det kommer att behövas.

Aktuellt

  • 2017-03-23

    Passa på nya regler nya möjligheter ripjakt hösten 2017. Boka boende mitt i Vilhelminafjällens hjärta Marsfjäll Mountain Lodge.

    Läs mer »